Online een hoogwaardig matras kopen

Waar moet u op letten?

Tegenwoordig kunt u van alles online kopen: van uw boodschappen tot uw beddengoed. Ook ouderen matrassen kunt u tegenwoordig eenvoudig online aanschaffen. Toch krijgen wij vaak de vraag of dit soort matrassen nou echt van goede kwaliteit zijn. Wanneer u opzoek bent naar een matras wilt u natuurlijk niet dat de kwaliteit tegenvalt. Er zijn goede aanbieders van oudere matrassen online. U moet echter op een aantal belangrijke zaken letten. In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten wanneer u online een hoogwaardig ouderen matras wilt aanschaffen. Wanneer u al deze dingen in acht neemt, zult u geen miskoop doen en lang kunnen genieten van uw hoogwaardige ouderen matras.

De drie eigenschapen van een hoogwaardig ouderen matras

 

 

 

Een goed en hoogwaardig ouderen matras moet aan drie eisen voldoen. Deze eisen zijn belangrijk voor uw lichaam en uw algehele comfort gedurende de nacht. Allereerst moet een hoogwaardig ouderen matras een zeer goed aanpassend vermogen hebben. Dit betekent dat het matras zich vormt naar het lichaam, waardoor de wervelkolom in de juiste houding komt te liggen. Hierdoor krijgen de spieren de kans te herstellen en te ontspannen. Dit is misschien wel de belangrijkste eigenschap van een goed ouderen matras, omdat uw lichaam de tijd nodig heeft om te herstellen van de dag. Om er zeker van te zijn dat het matras ook daadwerkelijk een goed aanpassend vermogen heeft, moet u kijken naar de densiteit van het gebruikte schuim. Deze densiteit moet tussen de 50 en de 60 liggen. Bij deze densiteit past het matras zich namelijk perfect aan het lichaam aan

 

 

 

Ten tweede moet een goed ouderen matras een zeer goede drukherverdeling hebben. Dit houdt in dat het ouderen matras geen druk uitoefent op het lichaam. Hierdoor oefent het matras geen piekdruk uit op het lichaam. Gebeurt dit wel, dan belemmeren deze piekdrukken de doorbloeding van de spieren. Hierdoor kunt u slapende ledenmaten krijgen. Ook kunnen deze pijnlijke piekdrukken u onnodig uit uw slaap houden, omdat u veel gaat draaien.

Als laatste moet een goed ouderen matras een goede ondersteuning bieden. Hierdoor wordt het lichaam als het ware gedragen en komt de ondersteuning voort uit het matras. De spieren krijgen dan de kans om te ontspannen.

 

 

 

 

 

 

Online advies over uw situatie

Naast de essentiele eigenschappen is het van groot belang dat u een goed en gedegen slaapadvies krijgt. Wanneer u opzoek bent naar een goed ouderen matras, spelen uw eventuele klachten en lichamelijke eigenschappen een rol bij de keuze. In een advies zal een expert dan ook altijd rekening houden met uw postuur en bestaande klachten. Ook online kunt u zo’n advies krijgen. Meestal vult u dan een soort slaapquiz of adviespaneel in. Naar aanleiding van dit adviespaneel krijgt u dan een persoonlijk matras advies. Sommigen bedrijven bellen nog even na om er zeker van te zijn dat het juiste matras is geadviseerd. Veelal kunt u ervan uitgaan dat het advies gedegen is en dat dit het meest geschikte matras is voor uw situatie.

 

 

Proefslapen op een ouderen matras

Zoals al eerder vermeld op onze website, heeft proefliggen in een beddenspeciaalzaak weinig zin. Van 2 minuten proefliggen in een winkel zult u niet veel wijzer worden. Een proefslaapperiode is daarom ontzettend belangrijk. Het lichaam heeft 30 dagen de tijd nodig om te wennen aan een nieuw matras. Het is dan ook belangrijk dat u de hele proefslaapperiode afmaakt, omdat u alleen dan een weloverwogen keuze kan maken.

 

 

Omruilgarantie of geld terug

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een matras, is het belangrijk om te informeren naar de retour regeling van het bedrijf. De meeste aanbieders maken namelijk gebruik van een omruilgarantie. Dit houdt in dat u uw geld niet terug krijgt wanneer u besluit het matras te retourneren. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een ander model. Enkele aanbieders geven u uw geld terug wanneer u binnen een bepaalde periode het matras retourneert. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u besluit een matras te kopen. Echter geldt hetzelfde wanneer u een matras in een beddenspeciaalzaak aanschaft.

 

 

 

 

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel