Definities

 

Aanpassend vermogen
Een eigenschap van een matras om zich aan te passen aan het lichaam. Hoe beter dit aanpassend vermogen is, hoe meer comfort u ervaart.

Bonell veringmatrassen

Een matras gemaakt van Bonell veren, ook wel een binnenveringsmatras genoemd.De veren in een bonell veringsmatras zijn onderling met elkaar verboven en vormen een soort zandloper.

Comfortzones

Zones in een matras die op bepaalde plekken meer ondersteuning en comfort bieden.

Drukherverdeling

De mate waarin een matras de druk verdeeld of reduceert tot 0. Hoe beter de drukherverdeling, hoe minder piekdrukken er ontstaan op spieren en gewrichten en hoe beter de nachtrust.

Hardheid van het matras

De stevigheid van een matras wanneer u erop ligt. Een beoordeling van hardheid is echter erg subjectief en dus geen goede maatstaf voor de kwaliteit van een matras.

Hybrid matrassen

Het pocketveren/traagschuim matras van M-line.

Latex matrassen

Een matras dat gemaakt is van natuur rubber of synthetisch rubber (latex = rubber).

Natuurlijke lichaamshouding

De natuurlijke, dubbele S-vorm van de wervelkolom. Ook gedurende de nacht moet de wervelkolom deze houding aannemen om schade en lichamelijke klachten te voorkomen.

Omruilgarantie

Een periode waarbinnen u het aangekochte product mag omruilen voor een ander model. Hier zitten echter wel voorwaarden aan verbonden.

Pocketveren matrassen

Een matras bestaande uit pocketveren. De pocketveren zijn, zoals de naam al doet vermoeden, individueel verpakt in ‘zakjes’. Hoe weer van dit soort pockets, hoe beter de kwaliteit.

Proefslapen

De mogelijkheid om gedurende een bepaald aantal dagen het matras in uw eigen slaapkamer uit te proberen en te ervaren.

Slaapadvies

Het advies dat u krijgt van een slaapexpert met betrekking tot uw slaapsituatie.

Visco-elastisch schuim

Een andere benaming voor traagschuim, een schuim dat zich aanpast aan het drukpunt en langzaam weer in haar oude vorm terug keert indien de druk van het schuim is weggenomen. Visco-elastisch schuim is een ontzettend comfortabel materiaal indien het van hoge kwaliteit is.